Uživajte u sočnim i zdravim zalogajima naših breskvi.

Breskve su dobar izvor A, C, E, B3 vitamina, te minerala kalija, bakra i mangana, ali i željeza.

Kvalitet i sočnost breskvi koje proizvodimo su rezultat primjene najsavremenijih tehnologija i metoda.

Nešto više o samom uzgoju, procesu proizvodnje i skladištenju naših proizvoda možete pročitati na sljedećem linku – Proizvodnja.

Proizvodi > Breskva

Sorte koje proizvodimo su: Red Haven, Simfony, Maria Martha, Royal Glory.

RED HAVEN

Voćne sadnice breskve Red Heven su porijeklom iz SAD. Otkrivene su 1940. godine u Mičigenu od strane poznatog dr Stenli Johnston. Red Haven je „kvantni skok“ u oplemenjivanju breskve. Originalan naziv je Redhaven Peach. Plod je srednje krupan do krupan, prekriven jako crvenom bojom. Meso ploda je žute boje, čvrsto, slatko, dobre arome i odličnog kvaliteta. Koštica se delimično odvaja od mesa. Boja pokožice je žuto-crvena, srednje maljava. Najčešće se koristi u svježem stanju, za preradu u kompot i sok ili zamrzavanje.

SIMFONY

Porijeklom iz SAD. Vrlo bujna sorta koja radja dobro i redovno. Plod je krupan do vrlo krupan, okruglog oblika. Kožica je žuta, prekrivna sa 80% svijetlocrvenom i narandžastom bojom. Meso je žute boje, sočno, čvrsto i aromatično. Kalanka je.

MARIA MARTHA

Razvija bujna stabla, vrlo je rodna. Plod je srednje veličine, okruglastog oblika, lagano asimetričan. Kožica ploda je temeljne tamnožute boje, a prekrivena je dopunskom crvenom bojom od 60% do 80% površine. Meso ploda je blijedo žute boje, protkano sa žilicama crvene boje i crvenilom uz košticu, čvrsto, vrlo sočno, ugodnog mirisa i ukusa. Plodovi dobro podnose transport.

ROYAL GLORY

Srednje krupni plodovi, potpuno prekriveni tamno crvenom bojom. Vrlo je sočna i aromatična, slatko kiselkastog ukusa. Meso je čvrsto, žute boje i lako se odvaja od koštice. Sazrijeva u drugoj polovini jula.

Pogledajte i druge vrste voća: