Kruška - idealna namirnica koja čuva vaše zdravlje.

Od minerala koje sadrže tu su kalcijum, magnezijum, kalijum, bakar i mangan. Vitamin C i bakar su antioksidansi, pa jedenje krušaka čini čuda i za naš imunitet.

Zbog niza specifičnosti koje kruška zahtijeva za uspješan uzgoj, gajenje ove voćne vrste se smatra kao plemenito zanimanje.

Nešto više o samom uzgoju, procesu proizvodnje i skladištenju naših proizvoda možete pročitati na sljedećem linku – Proizvodnja.

Proizvodi > Kruška

Sorte koje proizvodimo su: Conferance, Williams, Santa Maria, Abate Fetel.

CONFERANCE

Porijeklom iz Engleske. Plod je krupan, prosečne mase oko 230g. Plod pravilno kruškolik nešto izdužen, pokožica u zrijenju zelenožuta, bez crvenila na sunčanoj strani. Meso je blijedožuto, puterasto, slatko, aromatično i prijatno za jelo. Zahvaljući našoj ULO (Ultra Low Oxigen) hladnjači, obezbjeđujemo dugoročnu svježinu voća.

WILLIAMS

Voćne sadnice kruške sorte Williams su porijeklom iz Engleske. Ima odličnu adaptivnost, rodnost i odličan kvalitet ploda, pa se zbog toga smatra se nezamjenljivom sortom. Savremenom tehnologijom skladištenja njena potrošnja se može produžiti i do 5 mjeseci. Koristi se kao stono voće, a isto tako i za sve vrste prerade, naročito za proizvodnju rakije. Plod je srednje krupan do krupan s neravninama na površini, temeljne zelenkaste boje koja s vremenom prelazi u zlatnožutu s laganim crvenilom na osunčanoj strani. Meso je vrlo sočno, topi se u ustima, specifične muskatne arome, jako izraženog ugodnog okusa.

SANTA MARIA

Voćne sadnice kruške sorte Santa Maria su porijeklom iz Engleske. Rađa obilno. Plod je srednje krupan do krupan, kožica je zelenkastožuta sa izraženim crvenilom na sunčanoj strani. Meso je bijelo, sočno, slatko-kiselkastog ukusa, sa malo arome.

ABATE FETEL

Plod je srednje krupan do krupan mase oko 190g oblika konično izduženog, kao labudov vrat. Pokožica je zelenožuta, a u zrijenju slamastožuta i poprskana rdjastim tačkicama. Meso je sočno, ukusno, osrednjeg kvaliteta.

Pogledajte i druge vrste voća: