Naše šljive osvajaju cijeli svijet.

Svježa šljiva bogata je vitaminom C (5 do 8 mg na 100 grama), vitaminima B6, B2, B3, K, magnezijumom, gvožđem, kalijumom, ali i vlaknima.

Da li ste se zapitali zašto naučnici smatraju šljivu super voćem? Ovo je 6 razloga zašto šljivu treba konzumirati svaki dan: 1. Čuva zdravlje srca; 2. Pomaže u apsorpciji željeza; 3. Poboljšava probavu; 4. Reguliše nivo šećera; 5. Pomaže u mršavljenju; 6. Čuva zdravlje kostiju…

Nešto više o samom uzgoju, procesu proizvodnje i skladištenju naših proizvoda možete pročitati na sljedećem linku – Proizvodnja.

Proizvodi > Šljiva

Sorte koje proizvodimo su: Angelino, Felicia.

ANGELINO

Šljiva sorte Angelino je uobičajena sorta kasne sezone dozrijevanja i postaje jedini izbor za potrošače u jesen. Ovo je tamnocrvena šljiva sa blijedožutim mesom i malom košticom. Meso je gusto i krhko, bez mnogo sokova, ali slatko sa dobro izbalansiranim ukusom zbog dugog vremena sazrijevanja. Neće omekšati kao druge sorte šljive, zato je i ova sorta popularna kod proizvođača jer je zahvalna za skladištenje i transport.

FELICIA

Sadnice šljive Felicia su izuzetno krupna i bujna sorta, koja dobro podnosi sušu. Plod je plavo-ljubičaste boje. Meso je žuto zeleno, veoma sočno, aromatično sa dosta šećera i lako se odvaja od koštice.

Pogledajte i druge vrste voća: